Agility-Træning

Hvem kan dyrke Agility?

Alle sunde og raske voksne hunde kan i princippet deltage i agility, men der er selvfølgelig nogle hunderacer, der egner sig bedre end andre, og som har større succes ved f.eks. konkurrencer. Men mange racer - og hundeførere - vil synes, at det er en sjov sport uanset at ekvipagen ikke når først over målstregen hver gang.

Hundens størrelse er ikke nogen hindring. I alle officielle arrangementer inddeles hundene i tre størrelsesgrupper, som ikke konkurrerer mod hinanden. Forhindringerne tilpasses hundens størrelse, og der er regler for, hvor højt en hund må springe i forhold til sin egen højde.

Da hundeføreren skal føre sin hund igennem banen så hurtigt som muligt, kræves det, at hunden er hurtig og har god kontrol over sine bevægelser, og at ejeren har god kontrol over sin hund og ved hjælp af tydelige kommandoer og kropssprog kan guide sin hund, så en vis portion lydighed er en forudsætning.

Hvordan kommer jeg i gang med Agility?

Det er vigtigt, at en agilityhund trænes korrekt op, dvs. at du langsomt opbygger hundens muskulatur og færdigheder og derved undgår skader.

Fordi agility inkluderer løb og spring skal hunden være fuldt udvokset, før den må begynde at dyrke agility, så den ikke tager skade på skelettet. Det er meget forskelligt, hvornår en hund er udvokset - en lille hund kan være parat ved 10-12-måneders alderen, hvor en større hund bør være 18-20 måneder.

En hund kan først deltage i agilitykonkurrencer, når den er 18 måneder gammel.

Du behøver selvfølgelig ikke at have som mål at deltage i konkurrencer for at træne agility med din hund. Mange ejere vælger at træne agility, fordi det er god aktivering for hunden og en god oplevelse for både hund og ejer. Det allervigtigste er, at både hunden og hundeføreren synes, at det er sjovt.

Din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen og forstyrrer de andre hunde.

Det er en fordel hunde og ejere har deltaget i hvalpemotivation og unghundemotivation.

(https://www.dkk.dk/kurser-prover-og-traening/aktiviteter-med-din-hund/agility/agility-tr%C3%A6ning-i-dkk)