Aktiviteter på pladsen

HVALPEMOTIVATION For hvalpe fra 14 dage efter første vaccination (i praksis ca. 14 uger gamle) til 5 – 6 mdr. uanset race/blanding. Ejer lærer, hvordan man får hvalpen til at komme, når der bliver kaldt, gå pænt i snor, sitte og dække, miljøtræning m.v. Desuden er der lidt næsearbejde og ejer lærer, hvordan man får hvalpen til at hente ting (apportere). En grundlæggende ”opdragelse”, som man har glæde af, resten af hundens liv. Der er løbende start af nye hold.

UNGHUNDEMOTIVATION
For hvalpe fra 5 – 6 mdr. (som evt. har gået til hvalpemotivation) og op til 11 – 12 mdr. Kurset følger samme program som hvalpemotivation med behørig hensyntagen til hvalpens alder og evt. fejlindlæring. Dog udvides øvelserne til bl.a. sit og bliv siddende, dæk og bliv liggende, længere og sværere indkald m.v. Alt bliver med andre ord en grad sværere, og man begynder evt. så småt at forberede kommende aktiviteter. Her er fortsat stor fokus på god og positiv kontakt mellem hund og fører, ligesom fornuftig omgang med andre hunde og mennesker bliver øvet.


RALLY-LYDIGHED
En ny hundesport i Danmark Som hovedregel kræves der ikke den samme præcision i øvelserne som ved almindelige lydighedsprøver, der lægges til gengæld ekstra vægt på det positive samarbejde mellem hund og fører. Dommeren skal kunne se at hunden også synes at det er sjovt. Teamet, der består af hund og fører, bevæger sig rundt på den nummererede bane med bestemte momenter (skilte) i et raskt, men normalt tempo med hunden under kontrol og indenfor en afstand af ½ meter fra førerens venstre side. Der bliver lagt vægt på samarbejdet mellem hund og fører både under de enkelte øvelser og på vejen mellem øvelserne, men der kræves ikke en perfekt ”plads” position. Det er tilladt føreren at tale, rose, opmuntre, klappe i hænder eller på låret og bruge ethvert verbalt udtryk til opmuntring. Føreren må dog ikke berøre hunden eller foretage fysiske korrektioner. Højlydte eller truende kommandoer eller skræmmende adfærd vil blive straffet til enhver tid. Godbidder er ikke tilladt under konkurrenceudøvelse. Hvorfor Rally-lydighed: • Der er ubegrænset kommunikation mellem hund og fører • Sjov for såvel hund som fører • Samarbejdet fremmes • Kan trænes alle vegne • Kræver ikke dyrt udstyr Grundfærdigheder som kan være nyttige, inden man starter på Rally-lydighed: • Hunden kan følge fører i gang og løb • God kontakt med sin hund • Vendinger i gang • Plads + sit foran fører • Sikkerhed i stå, sit, dæk Man kan stille op i 3 klasser indenfor Rally-lydighed: • Begynder - med line • Øvede/viderekomne - uden line • Ekspert - uden line og uden klap Læs mere om Rally-lydighed her

HLT – Hverdags lydigheds træning er for alle hunde uanset alder eller tidligere trænings erfaring.  HLT er opdelt i 3 niveauer: bronze, sølv og guld.

1. niveau, bronze, skal bestås før sølv osv. Leg med hunden – sølv niveau.
Det understreges at HLT ikke er lydighedstræning, men derimod træning i dagligdagens aktiviteter så som at gå pænt i snor, ligge/sit og blive på stedet, komme når der bliver kaldt, hilse pænt på andre, ikke tigge, undersøgelse af fremmede osv. – også når der kommer flere forstyrrelser (fx andre mennesker, hunde og anden trafik). Træningen foregår derfor mest i bymiljøet og kun minimalt på træningspladsen.
Det altoverskyggende formål med træningen er, at hund og fører skal samarbejde som et team! Fører skal vise forståelse for motivation af hunden, men også være konstant nærværende og forudsigende.
Der lægges også vægt på ejers kendskab til hundeejeres ansvar over for både hund og omgivende miljø, hvorfor der også er indlagt lidt teori som giver kendskab til hundes daglige behov, hundeloven, dyreværnsloven, hundes helbred, soignering m.v.
Kurset kan afsluttes med en ”køreprøve”, hvis man ønsker det.