Aktiviteter på pladsen

AKTIVITETER PÅ PLADSEN

Hvalpemotivation
Din hund skal være min. 3 måneder gammel samt være forsikret og vaccineret efter gældende regler. Hvalpehold er for hunde under ½ år. Vi træner udelukkende efter positive træningsmetoder. På et hvalpekursus får du mulighed for at lære, hvordan du kan samarbejde med din hund, så du får en glad og dygtig hund, der fungere i hverdagen. Det er vigtigt at hvalpen fra starten bliver socialiseret til at være sammen med andre hunde og mennesker, og at den oplever forskellige miljøer. Derfor er det en stor del af træningen hos os. Desuden vægter vi højt at inspirere dig til forskellige aktiviteter med din hvalp. Vi træner bl.a. Sit, dæk og stå (også til udstillingsbrug). Håndtering (kan du berøre din hvalp overalt på kroppen, se tænder, klippe negle, se øjne/ører) – blandt andet også til udstillingsbrug (og dyrlæge). Komme når du kalder (indkald), gå pænt i snor, hilse pænt på andre hunde og mennesker (uden at hoppe op eller blive for voldsomme). Grundlæggende arbejder vi hen imod, hvalpen selv tilbyder adfærd. Hvalpehold starter løbende, men tilmeld dig i god tid, allerede inden du får hvalpen hjem, da der kan være ventetid. Lære at belønne din hvalp på det rigtige tidspunkt for den rigtige adfærd. ”For-sjov-øvelse”/tricks og andre ”cirkusnumre” med hunden. Søge/finde genstand (legetøj eller næseprøve) og evt. spor. Det kunne være nogle af øvelserne, du og din hvalp kommer til at prøve. Desuden vil der typisk være en ”bytur”, hvor alle mødes i byen med hvalpen, så man prøver at vænne hunden til nye omgivelser også.
  

AKTIVITETER FOR HUNDE FRA 1-ÅRS ALDEREN OG DEROVER 

Rally Lydighed

 

Rally-lydighed er en ”mild” form for lydighed, hvor alle kan deltage uanset alder (dog skal hunden være mindst 10 måneder, for at må deltage i prøver) og er for alle hunderacer!
Som hovedregel kræves der ikke den samme præcision i udførelsen af øvelserne som ved almindelig lydighed.

Der lægges til gengæld ekstra vægt på det positive samarbejde mellem hund og fører. Det skal være synligt for alle, at både hund og fører har det sjovt sammen.

For at kunne deltage på rally-lydighedshold kræves dog, at hunden og fører har basisgrundtræning på plads så som ”sit” og ”dæk” samt har arbejdet med kontaktøvelser.

Ved konkurrencer udskrives klasser på 4 niveauer: Begynder, Øvet, Ekspert og Champion. Ved alle prøver laves en ny bane med skilte fra de forskellige niveauer, som fører og hund skal gennemføre med så få fejl som muligt. Max. Point er 100. Øvelser og skilte kan ses på DKK’s hjemmeside. Man kan dog træne uanset, om man ønsker at deltage i konkurrence eller ej. Skiltene vil blive øvet, så føreren kan disse uden ad og kan hjælpe hunden med stemme og kropssprog til at udføre øvelsen korrekt i tæt samarbejde og harmoni med fører.
Begynderklasse foregår med line ellers gås Rally baner uden snor, men med hund tæt på føreren uden dog at gå ”klinet” op af ben, som i ”almindelig” lydighed.


Agility

 

Agility er en sjov og fartfyldt hundesport, og en rigtig sjov måde at få motion og træning på - for både hund og fører, Lige som det giver hundene en god bevidsthed om deres kroppe.  En hund som arbejder på agilitybanen, lærer sin krop bedre at kende, idet den skal springe, krybe og balancere. Den lærer sine muligheder og begrænsninger at kende, og den lærer at stole på sig selv og på sin ejer/fører. Og så er det jo bare så sjovt! Hvem kan løbe agility?  Hvis man tænker agility på konkurrenceplan, så er nogle racer som fødte til agility, medens andre, pga. kropsbygning, er mindre egnede. Men derfor kan stort set alle hunde godt træne agility.  Hundene er forskellige også af bygning, og så lærer de også i forskelligt tempo. Det er derfor vigtigt at man har tålmodighed, og er klar over at ikke alle hunde lærer lige hurtigt. Hvornår kan man starte? Der er nogle få krav for at kunne starte til agilitytræning: hunden kan starte ved 10-12 måneders alder.  Må ikke være overvægtig.  Hunden skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKK’s regler. Din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den f.eks. ikke må være aggressiv, og at du skal ha’ en vis kontrol over hunden. 


Om træningen: Træningen foregår med positive træningsmetoder. I grove træk betyder det at vi belønner hunden når den gør det rigtige, enten med godbidder eller med leg.  Vi sætter øvelserne op sådan at det skal være nemt for hunden at gøre det rigtige.  Bli’r det alligevel forkert så ignorerer vi fejlen, og ser om vi kan gøre det endnu nemmere for hunden at gøre det rigtigt.  


HUSK ALTID Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører!" 

Linda Knudsen

Agility instruktør Dkk Sporup