Aktiviteter på pladsen

Hvalpe
Holdet er for hvalpe op til ca. 5 mdr. Vi lægger vægt på øvelser til brug i hverdagen. Meningen er at give kursisterne redskaber til at skabe et tillidsfuldt og sjovt forhold til hunden samt selv at kunne indlære nye øvelser; hvorfor der vil blive lidt teori som indledning. Vi kommer bl.a. til at arbejde med sit, dæk, stå, håndtering, gå pænt i snor, hilse pænt, og miljøtræning. Al træning foregår på hundens præmisser, hvor indlæring overvejende sker ved hjælp af positiv forstærkning som godbidder, bold, leg etc.

 


 

Nybegynder / Unghund

Holdet er for alle hunde over ca. 5 mdr.'s alderen, der ikke har modtaget forudgående træning. Indholdet er som udgangspunkt det samme som for hvalpehold, hvor vi selvfølgelig tager hensyn til den enkelte hunds niveau. 

 

Fortsættere 

Holdet er for alle, der har gået på minimum et hvalpe- eller nybegynder/unghundehold, og som fortsat ønsker at træne sin hund. Dette kunne eks. være som springbræt til tricks, rally-o, agility (se under Sabro) eller KTH. Som udgangspunkt følges samme program som på hvalpe-/nybegynder/unghundeholdet. Dog udvides øvelserne, så de bliver en grad sværere, og man begynder evt. så småt at forberede, videreudvikle og finpudse øvelserne. Afhængig af holdet niveau og ønske, vil der blive lagt små tricksøvelser ind. Vi tager også fat i de udfordringer, der evt. måtte være med en teenagerhund eller generelt i hverdagen. Som fortsætter vil I som kursister, have mulighed for, at være med til at planlægge programmet til en hvis grad. Man kan fortsætte, som ”fortsætter”, så længe man ønsker dette.


KTH – kørekort til hund Video af KTH klik her

En aktivitet for familiehunde, som giver den helt elementære og nødvendige dagligdags lydighed, som at komme når der bliver kaldt, gå pænt i snor, omgås andre hunde på fornuftig måde, osv. Træningen foregår på pladsen, men også i bymiljø (mest Silkeborg). Der lægges vægt på undervisning i ejers kendskab til hundeejerens ansvar over for både hund og det omgivende miljø, hvorfor der er indlagt teori, som giver kendskab til hundens elementære behov, hundeloven, dyreværnsloven, hundens sundhed, soignering osv. Kurset er delt op i tre niveauer: Bronze, sølv og guld. Ekvipagerne skal bestå en køreprøve for at rykke op på næste niveau.

 


 

Kombi

Dette hold henvender sig til hunde og førere, der som minimum har gennemført et fortsætterhold hos DKK. Kombiholdet er for dig, der er i tvivl om hvilken form for træning du og din hund, skal gå til efter endt forsætter træning, eller bare ønsker at gå på et hold der ikke nødvendigvis tilbyder almen lydighed.
På dette hold kommer vi eks. omkring spor, rally, tricks, kropskontrol og balanceøvelser.

 


 

Nose Work
Nose Work er DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA og har udviklet sig til en kæmpe succes. Nose Work er betegnelsen for en ny hundesport, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer. Udover at være en konkurrencesport er det en sjov og udfordrende ”næseaktivitet” for alle hunde, uanset race, alder og erfaring.


Hvad går det ud på?

Ideen med NOSE WORK er helt enkelt, at hunden skal komme til en ny situation/plads og udføre et søg. Det er på den måde en aktivitet, som man kan "have med sig" alle steder. Nose Work kan i princippet gennemføres hvor som helst.

 

Miljøer: 
Træningen er bygget op omkring søgning i 4 forskellige miljøer og 3 forskellige dufte.

1) beholder-/kassesøg

2) rumsøg 

3) udenfor i det fri på et afgrænset område

4) køretøjssøg


Dufte:

DKK har besluttet, at følgende dufte vil blive konkurrence dufte.

1) Lavendel

2) Eukalyptus

3) Anis

4) Alle i form af æteriske olier