Aktiviteter på pladsen

Hvalpemotivation
Din hund skal være min. 3 måneder gammel samt være forsikret og vaccineret efter gældende regler. Hvalpehold er for hunde under ½ år. Vi træner udelukkende efter positive træningsmetoder. På et hvalpekursus får du mulighed for at lære, hvordan du kan samarbejde med din hund, så du får en glad og dygtig hund, der fungere i hverdagen. Det er vigtigt at hvalpen fra starten bliver socialiseret til at være sammen med andre hunde og mennesker, og at den oplever forskellige miljøer. Derfor er det en stor del af træningen hos os. Desuden vægter vi højt at inspirere dig til forskellige aktiviteter med din hvalp. Vi træner bl.a. Sit, dæk og stå (også til udstillingsbrug). Håndtering (kan du berøre din hvalp overalt på kroppen, se tænder, klippe negle, se øjne/ører) – blandt andet også til udstillingsbrug (og dyrlæge). Komme når du kalder (indkald), gå pænt i snor, hilse pænt på andre hunde og mennesker (uden at hoppe op eller blive for voldsomme). Grundlæggende arbejder vi hen imod, hvalpen selv tilbyder adfærd. Hvalpehold starter løbende, men tilmeld dig i god tid, allerede inden du får hvalpen hjem, da der kan være ventetid. Lære at belønne din hvalp på det rigtige tidspunkt for den rigtige adfærd. ”For-sjov-øvelse”/tricks og andre ”cirkusnumre” med hunden. Søge/finde genstand (legetøj eller næseprøve) og evt. spor. Det kunne være nogle af øvelserne, du og din hvalp kommer til at prøve. Desuden vil der typisk være en ”bytur”, hvor alle mødes i byen med hvalpen, så man prøver at vænne hunden til nye omgivelser også.


  

AKTIVITETER FOR HUNDE FRA 1-ÅRS ALDEREN OG DEROVER

Unghundehold
Træning af unghund er umiddelbart for hunde, som har gennemført hvalpemotivation. Ofte i alderen 6 måneder og derover som enten har lyst til at fortsætte eller har erhvervet sig den basale grundtræning (sit, dæk, indkald og andre øvelse – fra tidligere hvalpe træning eller hvalpe motivation). Her bygges videre på øvelser fra hvalpetræning, så hunden bliver mere sikker i øvelserne. Vi træner udelukkende efter positive træningsmetoder. Ved unghunde træning får du mulighed for at lære, hvordan du kan styrke samarbejdet med din hund, så du får en glad og dygtig hund, der fungerer i hverdagen. Da hundene i netop denne periode ofte er påvirket både fysisk og psykisk (hunden vokser forsat i krop og knogler, som der skal tages hensyn til i øvelser og der er begyndende løbetid, kønsmodning osv), arbejder vi med stor hensyntagen til disse problematikker. Grundlæggende arbejder vi hen imod, at hunden selv tilbyder ønskelig adfærd og kontakt til sin hundefører. Unghunde hold startes løbende efter behov. Tilmeld dig i god tid, eventuelt allerede mens du går til hvalpemotivation!


Tricks/familiehunde:

 

Vil du have det sjovt med din hund i hverdagen? Er det svært at finde på, hvad man kan lave sammen med sin hund, udover de daglige gåture?! Så er tricks/familiehunde træning noget for dig og din hund. På dette hold vil vi arbejde med at styrke relationen mellem dig og din hund gennem sjove og positive øvelser. Øvelser, der er nemme at træne derhjemme, og som alle kan gå i gang med. Fx Rulle, spille død, danse, sidde som en bamse, men også træning, der styrker hundens muskler og giver plads ti at belønne rigtigt meget. al træning er baseret på positiv indlæring!
Vi vil basere en del af træningen på, hvad de enkelte kursister synes kunne være udfordrende og sjovt, så der er plads til alle.
Holdet kræver at du har gennemført minimum et hvalpehold, men ellers henvender det sig til alle hunde såvel unge som senior hunden.