Aktiviteter på pladsen

Teori


Uanset hvilken aktivitet man tilmelder sig, vil man blive tilbudt teori, hvor man lærer, hvad hunden er for en størrelse, udviklingen fra ulv til hund, de forskellige udviklingstrin hunden gennemgår i sit liv, kendskab til forskellige racetyper, hundens sanser, ejers forpligtelser, børns omgang med hunde m.v.
Et godt kendskab til hundens mentalitet, kendskab til egen race og dennes oprindelige brugsegenskaber er en absolut betingelse for at give hunden et godt liv og desuden en forudsætning for at få fuldt udbytte af de forskellige kurser. Desuden gør det hverdagen både sjovere og lettere for både hund og ejer.

AKTIVITETER FOR HUNDE UNDER 1 ÅR

Hvalpemotivation
For hvalpe fra 14 dage efter 1. vaccination (i praksis ca. 14 uger) og op til 5–6 mdr. Ejer lærer hvordan man får hvalpen til at komme, når der bliver kaldt, gå pænt i snor, sitte og dække på kommando m.v. Der er også miljøtræning, som foregår både på og uden for pladsen. Desuden er der lidt næsearbejde, og ejer lærer, hvordan man får hvalpen til at hente ting (apportering). I det hele taget en grundlæggende ”opdragelse”, som man har glæde af hele hundens liv.
Bemærk, at der startes hvalpehold efter behov.

Motivationen fortsætter
For hvalpe, som har gået til hvalpemotivation. Her udvides øvelserne til sit og bliv siddende, dæk og bliv liggende, længere og sværere indkald m.v. Alt bliver med andre ord en grad sværere og man begynder så småt at forberede kommende aktiviteter – med hensyntagen til hundens evner og ejer lyst.

AKTIVITETER FOR HUNDE FRA CA. 1 ÅR OG MERE


Agility
For velfungerende hunde, som ikke viser aggression over for andre hunde og hvor den grundlæggende lydighed er i orden. En sjov og spændende sport på både hygge- og konkurrenceniveau, som giver motion til både hund og ejer og som i høj grad styrker samarbejdet mellem hund og ejer. For hunde på konkurrenceniveau er der konkurrencer i både ind- og udland.  Hverdags Lydigheds Træning" (HLT)
En aktivitet for familiehunde, som giver den helt elementære og nødvendige dagligdags lydighed, som at komme når der bliver kaldt, gå pænt i snor, omgås andre hunde på fornuftig måde, osv. Træningen foregår mest i bymiljø (Rønde, Ebeltoft og evt. Århus). Der lægges vægt på undervisning i ejers kendskab til hundeejerens ansvar overfor både hund og det omgivende miljø, hvorfor der er indlagt teori, som giver kendskab til hundens elementære behov, hundeloven, dyreværnsloven, hundens sundhed, soignering osv. Kurset er delt op i tre niveauer: Bronze, sølv og guld. Ekvipagerne skal bestå en køreprøve for at rykke op på næste niveau.