Agility

Agility

Agility er en sjov og hurtig sport, hvor fører skal guide sin hund igennem en bane af forhindringer på den kortest mulige tid.

Agility kan trænes af alle, hvad end ambitionsniveauet er kommende verdensmester eller hyggeligt samvær med din hund.   De fleste racer kan være med, hvad end man er stor eller lille, langbenet eller ej, så længe man er sund og rask, fuldt udviklet og med bentøjet i orden.

Træning

I træningen ligger vi vægt på samarbejde, glæde og fremdrift.  

Vi starter med forhindringslære, så hunden bliver i stand til at forcere alle forhindringer så sikkert som overhovedet muligt og fører er klar over hvordan hver forhindring forceres korrekt.

For førerne lægges der vægt på at basishandlingen er på plads, så vi mest effektivt kan guide vores hunde igennem banen.

Vigtigst af alt, så har vi det sjovt, når vi træner.  Både hund og fører.  Da al vores træning foregår uden bånd på hunden er kontakt og samarbejde alfa og omega i træningen.

 

Forudsætninger


Agility er sjovt, men en hård belastning for vores hunde.  Det er derfor vigtigt at forudsætningerne er i orden, før vi påbegynder træningen: 

  • Hunden skal være fyldt minimum 1 år
  • Hunden skal være sund og rask
  • Neglene skal være kortklippede
  • Hunden må ikke være overvægtig
  • Fører bør være iført skridsikkert fodtøj